Proel AS

Datanettverk / Fiber

Vi utfører prosjektering, kabling, kobling og dokumentasjon av universalnett (datanettverk) i alle typer bygg

Et universalnett kan benyttes både til telefoni- og datakommunikasjon. Dette blir ofte også omtalt som Cat.5, Cat.5e, Cat.6 eller Cat.7 nettverk. Dette er en benevnelse som indikerer båndbredden og overføringskapasiteten til universalnettet.

Det er krav til dokumentasjon av installerte universalnett (datanettverk), og vi har nødvendig verktøy og godkjenning for å utføre denne jobben. Etter utført installasjon av et universalnett, vil kunden få overlevert dokumentasjon på utført arbeid. Denne dokumentasjonen er et bevis på at installasjonen er utført i henhold til regelverket, og at universalnettverket fungerer i henhold til forventningene ved overlevering.

Vi utfører også kabling, kobling og testing av fiberinstallasjoner i alle typer bygg. Vi har nødvendig utstyr og kompetanse for å ta på oss legging, kobling og skjøring av fiberinstallasjoner.

Vi har på grunn av økende oppdragsmengde innen fiberinstallasjoner investert i sveisemaskin for fiber. Vi har da også personer som er spesielt opplært i kobling og sveising av fiber.